Ovaj pomalo neobičan složenac bogato je i vrlo ukusno jelo koje može poslužiti kao prilog ili samostalan obrok. Praktično ga je ponijeti na obiteljska druženja ili roštilje, a zahvaljujući jednostavnoj pripremi i bogatom okusu, zasigurno će postati novi obiteljski favorit.

Sastojci

  • 100 g
    pancete, narezane na kockice
  • 3
    mlada luka, nasjeckana na kolutiće, odvojeni bijeli i zeleni dio
  • 500 g
    krumpira
  • 200 g
    sira President cheddar
  • 250 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 4
    jaja
  • 1/4 žličice
    muškatnog oraščića
  • Po ukusu
    sol i papar

  • Na suhoj tavi prepecite narezanu pancetu, a kad otpusti masnoću, dodajte joj bijeli dio nasjeckanog luka i nastavite peći dok sve potpuno ne omekša.

  • Maknite tavu s vatre, ocijedite od viška masnoće i stavite sa strane da se ohladi.

  • Krumpir operite i ogulite pa naribajte na krupnom ribežu i stisnite rukama kako biste ga malo ocijedili.
    Naribajte i cheddar.

  • U zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje i jaja pa dodajte naribani sir i krumpir. Dodajte i zelene dijelove mladog luka pa sve dobro izmiješajte.

  • Na kraju dodajte ohlađenu prženu pancetu i luk te začinite solju i paprom (budite oprezni sa soli jer su panceta i sir već dosta slani) pa sve još jednom dobro promiješajte.

  • Ovu smjesu prebacite u vatrostalnu posudu za pečenje i pecite je u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

  • Pečeni složenac izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi, a zatim ga poslužite uz salatu ili kao prilog drugim jelima.