Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!

Sastojci

Za salatu
  • 100 g
    kus-kusa
  • 240 ml
    kipuće vode
  • 150 g
    President Salakis slanog sira
  • 200 g
    šarenih rajčica
  • 1
    mladi luk
  • 50 g
    mladog špinata
  • 20 g
    sjeckanih badema
  • 20 g
    bučinih sjemenki
Za salatni preljev
  • 100 ml
    maslinovog ulja
  • 1/2
    limete - cijeđeni sok
  • 2 - 3 lista
    svježeg bosiljka
  • Po ukusu
    sol i papar

  • Za salatni preljev:
    U teglici pomiješajte maslinovo ulje i sok limete.
    Bosiljak nasjeckajte pa ga dodajte mješavini ulja i soka.
    Dodajte sol i papar pa teglicu zatvorite i dobro sve protresite kako bi se sastojci povezali.

  • Za salatu:
    Kus-kus stavite u dublju zdjelu pa ga prelijte kipućom vodom. Odmah ga poklopite i ostavite tako desetak minuta kako bi nabubrio i omekšao.
    Omekšali kus-kus dobro promiješajte i razrahlite vilicom.
    Slani sir narežite na kockice, rajčice operite i narežite na ploške, a mladi luk na kolutiće.
    Sir i pripremljeno povrće dodajte kus-kusu pa sve dobro promiješajte.
    Na kraju umiješajte špinat te sjeckane bademe i bučine golice.
    Začinite sve salatnim preljevom i odmah poslužite.