Recept - Predjelo

Slani palmieri sa sirom

Ako tražite last minute ideje što pripremiti za doček Nove godine, ne tražite dalje.
Slani palmieri nadjeveni Podravcem i Ribancem jednostavna su grickalica koja se brzo priprema, a zarazno je ukusna.

Sastojci

  • 2 x 250 g
    lisnatog tijesta
  • 100 g
    Sirela Podravca
  • 50 g
    Sirela Ribanca
  • 5-6
    suhih rajčica iz ulja
  • 5-6
    crnih maslina
  • 2 žličice
    suhog timijana
  • Malo
    maslinova ulja

  • Oba komada lisnatog tijesta tanko razvaljajte.

  • Podravec i Ribanac naribajte, a rajčice i masline sitno nasjeckajte.

  • Premažite oba lista lisnatog tijesta s malo maslinova ulja pa ga posipajte s polovicom naribanih sireva. Dodajte i pola sjeckanih rajčica i crnih maslina te sve posipajte žličicom timijana.

  • Nadjeveno lisnato počnite rolati uz kraću stranu prema sredini.

  • Kada dođete do sredine, krenite rolati sa suprotne strane, tako da se na kraju zarolane polovice dodiruju na sredinu.

  • Oštrim nožem narežite ovako zarolano tijesto na šnite debljine oko 1 cm.

  • Poslažite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje.

  • Ponovite postupak i s drugim listom lisnatog tijesta.

  • Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta ili dok se ne zarumene.

  • Odmah poslužite.