Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.

Sastojci

Za tijesto:
  • 400 g
    glatkog brašna
  • 200 g
    President Zagrebačkog sira
  • 100 g
    šećera
  • 1
    jaje
  • 1 1/2 vrećica
    praška za pocivo
  • 1 vrećica
    vanilin šećera
  • 2 žlice
    Dukat maslaca omekšalog na sobnog temperaturi
  • 80 ml
    mlijeka
Za nadjev:
  • 150 g
    President Zagrebačkog sira
  • 1
    jaje
  • 1 žlica
    šećera u prahu
  • 1 vrećica
    vanilin šećera
  • Po želji
    bademi u listićima

  • Promiješajte brašno s praškom za pecivo.

  • Dodajte sir, šećer, mlijeko, ulje, jaje, vanilin šećer te sve dobro izmiješajte mikserom (spiralnim nastavcima). Mijesite dok ne dobijete glatko, sjajno i podatno tijesto.

  • Prebacite ga na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik dimenzija cca 35×40 cm.

  • Pripremite nadjev tako da dobro izmiješate sir, jaje, šećer u prahu i vanilin šećer.

  • Ovom smjesom ravnomjerno premažite tijesto pa ga zarolajte u roladu.

  • Narežite roladu na 10 – 12 približno jednakih komada.

  • Kalup za torte (26 cm) namastite te u njega poslažite narezane komade. Ostavite prostora između svakog jer će tijekom pečenja nabujati.

  • Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

  • Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi, a onda ga po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite.