Hladniji i kraći dani idealno su vrijeme da se okušate u pripremi ovih mirisnih i ukusnih rolica. Poslužite ih premazane osvježavajućom glazurom od milerama i uživajte uz šalicu toplog napitka.

Sastojci

Za tijesto
  • 500 g
    glatkog brašna
  • 1 vrećica
    instant suhog kvasca
  • 50 g
    šećera
  • 1/2 žličice
    soli
  • 1 žličica
    praška za pecivo
  • 130 ml
    Dukat mlijeka, mlakog
  • 170 g
    Brzo & Fino milerama
  • 1
    jaje
Za nadjev
  • 100 g
    šećera
  • 100 g
    pekan oraha, mljevenih
  • 3 žlice
    cimeta
  • 80 g
    Dukat maslaca, otopljenog
  • 10 komada
    cijelih pekan oraha
Za premazivanje
  • 100 g
    Brzo & Fino milerama
  • 2 žlice
    šećera u prahu
  • 1 žličica
    ekstrakta vanilije

  • Za tijesto:
    U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i prašak za pecivo.
    U sredini brašna napravite udubinu pa u nju ulijte mlijeko, mileram i jaje.
    Uz pomoć miksera umijesite glatko i mekano tijesto. Tijesto, naravno, možete umijesiti i ručno.
    Umiješano tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
    Podignuto tijesto prebacite na radnu plohu koju ste lagano pobrašnili pa ga razvaljajte u pravokutnik približnih dimenzija 45 x 35 cm.

  • Za nadjev:
    Tijesto premažite rastopljenim maslacem.
    U posudi multipraktika pomiješajte orahe, šećer i cimet. Fino ih sameljite pa time posipajte tijesto premazano maslacem.
    Zarolajte sve u čvrstu roladu pa je narežite na rolice debljine oko 2 cm.
    Rolice složite u posudu za pečenje vodeći računa o razmaku jer će rolice još rasti, prekrijte ih krpom i ponovno ostavite da se podižu, oko pola sata.
    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
    Na podignute rolice rasporedite sačuvane cijele orahe i pecite ih oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
    Pečene izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohlade.

  • Za premazivanje:
    Pomiješajte mileram, šećer i ekstrakt vanilije pa time premažite ili prošarajte rolice i poslužite.