VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Rolice s mileramom i pekanima
Hladniji i kraći dani idealno su vrijeme da se okušate u pripremi ovih mirisnih i ukusnih rolica. Poslužite ih premazane osvježavajućom glazurom od milerama i uživajte uz šalicu toplog napitka.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
50 g
šećera
-
1/2 žličice
soli
-
1 žličica
praška za pecivo
-
130 ml
Dukat mlijeka, mlakog
-
170 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
Za nadjev
-
100 g
šećera
-
100 g
pekan oraha, mljevenih
-
3 žlice
cimeta
-
80 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
10 komada
cijelih pekan oraha
Za premazivanje
-
100 g
Brzo & Fino milerama
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i prašak za pecivo.
U sredini brašna napravite udubinu pa u nju ulijte mlijeko, mileram i jaje.
Uz pomoć miksera umijesite glatko i mekano tijesto. Tijesto, naravno, možete umijesiti i ručno.
Umiješano tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
Podignuto tijesto prebacite na radnu plohu koju ste lagano pobrašnili pa ga razvaljajte u pravokutnik približnih dimenzija 45 x 35 cm. -
Za nadjev:
Tijesto premažite rastopljenim maslacem.
U posudi multipraktika pomiješajte orahe, šećer i cimet. Fino ih sameljite pa time posipajte tijesto premazano maslacem.
Zarolajte sve u čvrstu roladu pa je narežite na rolice debljine oko 2 cm.
Rolice složite u posudu za pečenje vodeći računa o razmaku jer će rolice još rasti, prekrijte ih krpom i ponovno ostavite da se podižu, oko pola sata.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Na podignute rolice rasporedite sačuvane cijele orahe i pecite ih oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
Pečene izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. -
Za premazivanje:
Pomiješajte mileram, šećer i ekstrakt vanilije pa time premažite ili prošarajte rolice i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više