S malo truda i uz pomoć kajmaka i začina svakodnevna namirnica poput pilećih prsa postaje jako sočan i ukusan obrok!

Sastojci

  • 500 g
    pilećeg filea
  • Mao
    soli
  • Malo
    papra
  • 250 g
    President kajmaka
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 6-7
    suhih rajčica, narezanih
  • 2 žlice
    brašna
  • 100 ml
    slatkog bijelog vina
  • 1 žlica
    Dukat maslaca

  • Piletinu posušite i očistite od masnoća pa svaki file zarežite oštrim nožem po dužini. Nemojte zarezati do kraja, već lagano rastvorite piletinu tako da dobijete oblik leptira.

  • Svaki komad ovako narezane piletine stanjite batom za meso pa ga posolite.

  • Kajmak pomiješajte s 1 žlicom maslinova ulja, majčinom dušicom i malo soli i papra.

  • Ovom mješavinom premažite pripremljenu piletinu.

  • Po svakom komadu rasporedite suhe rajčice pa pažljivo zarolajte i uvaljajte u brašno.

  • Pecite u tavi na kojoj ste zagrijali preostalo maslinovo ulje.

  • Pržite sa svake strane po nekoliko minuta da uhvati lijepu boju.

  • Podlijte bijelim vinom i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, a alkohol ispari.

  • Meso izvadite na dasku i ostavite desetak minuta.

  • U preostali umak dodajte maslac i sve dobro promiješajte.

  • Poslužite piletinu uz povrće i umak.