Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.

Sastojci

  • 240 g
    kuhanog i ocijeđenog bijelog graha
  • 120 g
    kuhanog i ocijeđenog slanutka
  • 2 žličice
    sušenih vrganja u prahu
  • 100 g
    Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
  • 3
    sušene rajčice
  • 1 žličica
    soka od limuna
  • 1/2 žličice
    soli
  • Po želji
    svježe mljeveni papar
  • 1-2 žlice
    maslinovog ulja

  • Kuhani grah i slanutak dobro ocijedite pa ih ubacite u blender.

  • Dodajte sušene vrganje u prahu, kiselo vrhnje, sušene rajčice, limunov sok, sol i papar.

  • Sve miješajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.

  • Na kraju umiješajte 1 – 2 žlice maslinova ulja.

  • Prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

  • Po želji poslužite preliveno maslinovim uljem, sjeckanim suhim rajčicama i slanutkom.