VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cheesecake s ricottom i kestenima
Klasični cheesecake transformirali smo u jesensku poslasticu prožetu finim okusom kestena.
Sastojci
Za podlogu
-
100 g
digestiv keksa
-
100 g
Dukat maslaca, rastopljenog
Za nadjev od sira i kestena
-
250 g
sira Galbani ricotta cremosa
-
250 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
1 žličica
ruma
-
2
jaja
Za premaz od vrhnja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20 % mm
-
2
vanilin šećera
-
Za podlogu:
Kekse sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, dodajte im otopljeni maslac pa sve pomiješajte da se sastojci povežu u mrvičastu smjesu.
Kalup za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu od keksa i maslaca.
Stražnjom stranom žlice utisnite i poravnajte smjesu kako biste dobili ravnu podlogu.
Kalup s podlogom od keksa stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. -
Za nadjev od sira i kestena:
U zdjeli pomiješajte ricottu, kesten-pire, šećer, rum i jaja pa sve izradite mikserom u glatku i kremastu smjesu.
Ovako pripremljenu smjesu prelijte preko podloge od keksa.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne postane čvrsto. -
Za premaz od vrhnja:
Pjenjačom pomiješajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Pažljivo rasporedite ovu smjesu na pečeni cheesecake.
Vratite sve u pećnicu, smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 10 minuta.
Izvadite cheesecake iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni batat punjen čilijem s domaćim vrhnjem
Neka vas ne zavara ova pomalo neobična kombinacija, riječ je o izrazito ukusnom jelu. Batat pečen u komadu sjajnog je okusa i izvrsna je podloga za pikantni čili s mesom.
Saznaj više -
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više