VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Beze rolada s breskvama i borovnicama
Za razliku od većine slastica s beze korama, ova rolada je vrlo jednostavna i brza za pripremu. Nadjenite je kremastim šlagom i sočnim kasnoljetnim voćem i uživajte u slasnom desertu.
Sastojci
Za beze koru
-
3
bjelanjka
-
Prstohvat
soli
-
130 g
šećera
-
1 žličica
limunovog soka
-
1 žlica
škrobnog brašna - gustina
-
1 - 2 žlice
šećera u prahu za posipanje
Za nadjev
-
2
breskve
-
125 g
borovnica
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
70 g
Dukatele
-
1 žlica
limunovog soka
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
3 žlice
šećera u prahu
-
Za beze koru:
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih miješajte mikserom dok se ne zapjene.
Malo po malo dodajte šećer, neprestano miješajući dok se sve ne pretvori u sjajni i čvrsti bijeli snijeg.
Dodajte limunov sok i škrobno brašno pa još jednom sve dobro promiješajte.
Manji lim za pečenje (cca 20 x 30 cm) obložite papirom za pečenje pa na njega prebacite snijeg od bjelanjaka.
Poravnajte ga i zagladite kako bi se ravnomjerno rasporedio po cijelom limu.
Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 5 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite ga još 15 – 20 minuta ili dok smjesa - beze ne počne dobivati nježnu, zlatnu boju.
Pečeni beze izvadite iz pećnice i odmah ga pažljivo preokrenite na novi list papira za pečenje koji ste posipali s 1 – 2 žlice šećera u prahu.
Pažljivo odstranite stari papir za pečenje pa ostavite beze koru da se dobro ohladi -
Za nadjev:
Breskve operite, ogulite i narežite na kockice.
Borovnice operite.
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i Dukatelu.
Dodajte limunov sok, ekstrakt vanilije i šećer u prahu pa sve miješajte mikserom dok se sastojci ne pretvore u čvrstu kremu.
Ovako pripremljenom kremom premažite ohlađenu beze koru.
Na kremu složite narezano voće pa pažljivo, po dužoj strani, zarolajte u roladu.
Roladu omotajte papirom za pečenje i stavite u hladnjak na najmanje dva sata kako bi se dobro stisnula. Ohlađenu roladu po želji dodatno ukrasite narezanim breskvama i borovnicama pa poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više