Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.

Sastojci

  • 100 g
    krupnijih zobenih pahuljica
  • Prstohvat
    soli
  • 600 ml
    vode
  • 40 g
    zlatnih grožđica
  • 1 žličica
    cimeta
  • 1
    zvjezdasti anis
  • 50 g
    javorovog sirupa ili meda
  • 100 g
    President Zagrebačkog sira
  • 20 g
    sjeckanih tostiranih badema

  • U loncu pomiješajte zobene pahuljice, prstohvat soli, vodu, naribanu mrkvu, grožđice, cimet i anis.

  • Kuhajte sve na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok se sve ne pretvori u gustu kašu.

  • Pred kraj kuhanja umiješajte javorov sirup i maknite lonac s vatre pa umiješajte Zagrebački sir i sjeckane bedeme.

  • Razdijelite kuhanu kašu u četiri zdjelice.

  • Poslužite uz još malo Zagrebačkog sira i dodacima po želji.