Tortellini u mirisnom umaku od rajčica jednostavno su jelo koje će cijela obitelj obožavati.
Dodajte im mozzarella bocconcine i kratko ih zapecite kako bi se sir otopio, a jelo postalo još slasnije!

Sastojci

  • 1 mali
    luk
  • 1 režanj
    češnjaka
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 400 g
    pelata ili svježih rajčica
  • 200 ml
    pasirane rajčice
  • 1 žličica
    origana
  • Po ukusu
    sol i papar
  • Po potrebi
    malo šećera
  • 250 g
    Brzo & Fino tortellina sa Zagrebačkim sirom
  • 200 g
    Galbani mozzarelle bocconcini

  • Luk narežite, a češnjak nasjeckajte.

  • U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša i malo se karamelizira. Dodajte mu češnjak i nastavite pirjati još nekoliko minuta.

  • Zalijte sve pasiranom rajčicom, dodajte usitnjene pelate i žličicu origana te sol i papar.

  • Sve kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko sat vremena. Pred kraj kuhanja možete u umak od rajčica dodati malo šećera ako vam se učini da je prekiseo.

  • Dok se umak krčka, zagrijte veću količinu vode do vrenja. Vodu posolite pa u njoj kuhajte tortelline oko 10 minuta.

  • Kuhane tortelline procijedite i umiješajte u gotovi umak od rajčice.

  • Sve prebacite u vatrostalnu posudu pa po vrhu rasporedite komade Galbani mozzarelle bocconcini.

  • Zapecite pod grillom u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta ili dok se mozzarella ne otopi.