Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.

Sastojci

Za biskvit
  • 3
    žumanjka
  • 100 g
    šećera
  • 200 g
    nezaslađenog kesten-pirea
  • 100 g
    Galbani ricotta sira
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 1 žlica
    ruma
  • 1 žlica
    ekstrakta vanilije
  • 150 g
    mljevenih badema
  • 3
    bjelanjka
  • 20 g
    šećera
  • Prstohvat
    soli
Za kremu
  • 200 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 1 žlica
    šećera u prahu
  • 120 g
    nezaslađenog kesten-pirea

  • Električnim mikserom miješajte žumanjke sa 100 g šećera dok ne postanu svijetli, gusti i pjenasti.

  • Dodajte kesten-pire i Galbani ricotta sir te još jednom sve dobro izmiješajte.

  • Na kraju ručno umiješajte maslinovo ulje, rum, vaniliju i mljevene bademe.

  • U drugoj posudi miješajte bjelanjke, 20 g šećera i prstohvat soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.

  • Snijeg od bjelanjka nježno umiješajte u smjesu od žumanjka i kestena.

  • Smjesu prebacite u kalup za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 50 – 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.

  • Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se potpuno ohladi.

  • Za kremu električnim mikserom miješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i šećer u prahu.

  • Kad šlag postane čvrst, umiješajte i kesten-pire.

  • Kremom premažite ohlađenu tortu.