Recept - Glavno jelo

Tjestenina cacio e pepe

Inspiraciju za ovo jelo pronašli smo u Italiji, u slavnom jelu cacio e pepe. Naša inačica pripremljena je s puno domaćeg Sirela sira Ribanca i crvenog papra.

Sastojci

  • 500 g
    tjestenine, bavette ili spaghettoni
  • 5 l
    vode
  • 1 žličica
    soli
  • 40 g
    Dukat maslaca
  • 2 žličice
    crvenog papra, grubo mljevenog
  • 80 g
    Sirela Ribanca, naribanog

  • Kuhajte tjesteninu u kipućoj, slanoj vodi prema uputi na pakiranju.

  • Kad je tjestenina kuhana al dente, sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala.

  • Tjesteninu procijedite i ostavite sa strane.

  • U velikoj tavi rastopite maslac pa na njemu prepržite papar dok ne zamiriše.

  • Dodajte kuhanu tjesteninu, podlijte je vodom koju ste sačuvali, sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.

  • Tjesteninu zatim maknite s vatre i brzo umiješajte Ribanac.

  • Odmah je poslužite posipanu s još papra.