Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.

Sastojci

Za umak od malina
  • 125 g
    malina
  • 2 žlice
    šećera
  • 1 žlica
    teranina ili nekog drugog likera
Za semifreddo
  • 250 g
    Brzo & FIno vrhnja za šlag
  • 50 g
    šećera u prahu
  • 1
    burbon vanilin šećer
  • 300 g
    Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
  • 2 - 3 žlice
    umaka od malina
Za posluživanje
  • Po želji
    svježe maline

  • Za umak od malina:
    U lončiću pomiješajte maline, šećer i liker.
    Kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sve ne pretvori u tekućinu.
    Maknite s vatre i dobro procijedite kako biste dobili čisti umak bez koštica.
    Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

  • Za semifreddo:
    U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag, šećer u prahu i vanilin šećer pa sve mikserom izradite u šlag.
    Izrađenom šlagu dodajte 2 žlice pripremljenog umaka od malina i 300 g kiselog vrhnja.
    Sve izmiješajte mikserom na najnižoj brzini kako bi se sastojci proželi.
    Pravokutni kalup za kruh obložite prozirnom folijom ili papirom za pečenje pa u njega prebacite polovicu smjese od vrhnja.
    Poravnajte smjesu pa je prelijte s nekoliko žlica umaka od malina.
    Dodajte i koju svježu malinu pa sve prelijte preostalom smjesom od vrhnja.
    Po vrhu prelijte preostali umak od malina, protresite malo kalup kako bi se sve ravnomjerno rasporedilo i odložite u zamrzivač na 3 sata.
    Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite uz svježe maline.