VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Sconesi s orasima i javorovim sirupom
Sconesi su male prhke pogačice pripremljene od brašna i maslaca. Obično su blago zaslađene te se tradicionalno poslužuju s džemom i vrhnjem uz čaj. Naši sconesi, prepuni oraha i zaslađeni javorovim sirupom, prava su jesenska gozba. Uz malo kiselkastog džema od mandarina jednostavno su neodoljivi.
Sastojci
Za sconse
-
420 g
brašna
-
80 g
oraha sitno sjeckanih
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
1 žličica
cimeta
-
½ žličice
kardamoma
-
½ žličice
đumbira
-
prstohvat
soli
-
150 g
Dukat maslaca
-
240 ml
Dukat mlijeka
-
100 ml
javorovog sirupa
Za glazuru
-
100 g
šećera u prahu
-
60 ml
javorovog sirupa
Za posluživanje
-
ili po želji
džem od mandarina
Za sconese:
-
U zdjeli pomiješajte brašno, nasjeckane orahe, cimet, kardamom, đumbir i sol.
-
Maslac narežite na listiće pa ga dodajte mješavini brašna. Utrljajte ga prstima u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
-
U drugoj posudi dobro pomiješajte mlijeko i javorov sirup pa ih dodajte smjesi od brašna i maslaca.
-
Kuhačom ili žlicom miješajte sve dok se ne poveže u kompaktno i mekano tijesto.
-
Tijesto razdijelite na tri jednaka dijela pa svaki dio prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i rukama oblikujte u disk. Omotajte svaki disk prozirnom folijom i odložite u hladnjak na pola sata.
-
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
-
Ohlađene diskove tijesta prebacite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Oštrim nožem svaki disk narežite na 8 trokuta - sconea. Pažljivo ih razdvojite kako se ne bi dodirivali.
-
Pecite ih 15 minuta na 200 stupnjeva.
-
Pečene sconese prebacite na rešetku da se malo ohlade, a zatim ih prošarajte glazurom.
-
Poslužite ih uz džem od mandarina.
-
Za glazuru, u zdjelici pomiješajte šećer u prahu, javorov sirup i prstohvat soli kako biste dobili glatku glazuru.
Ovom smjesom prošarajte pečene sconese.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više