VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pot pie s piletinom
Pot pie je naziv za slane mesne pite koje se peku u dubokim keramičkim posudama prekrivene lisnatim tijestom. Iako se na prvu može činiti da zahtijevaju malo dužu pripremu, zapravo su vrlo brz i jednostavan obiteljski obrok.
Sastojci
-
500 g
pilećeg filea
-
250 g
šampinjona
-
1 glavica
luka, narezana
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
2
mrkve, narezane na kockice
-
1
krumpir, narezan na kockice
-
150 g
smrznutog graška
-
200 ml
pilećeg temeljca
-
1 žličica
majčine dušice
-
Po želji
sol i papar
-
200 ml
Brzo & fino vrhnja za kuhanje
-
2 x 250 g
lisnatog tijesta
-
1
žumanjak
-
Pileći file narežite na kockice, a šampinjone na listiće.
-
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na tome prepržite luk.
-
Kad omekša, dodajte meso i šampinjone te nastavite pržiti dok sve ne uhvati lijepu boju.
-
Zatim dodajte mrkvu, krumpir i grašak.
-
Začinite majčinom dušicom, solju i paprom pa prelijte temeljcem. Kuhajte na umjerenoj vatri dok sve ne omekša i zgusne se.
-
Na kraju kuhanja umiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, maknite s vatre i stavite sa strane.
-
Sve komade lisnatog tijesta tanko razvaljajte.
-
Jednu veću ili više manjih keramičkih posuda obložite lisnatim tijestom, dobro ga utisnite i izbodite vilicom.
-
Po lisnatom tijestu rasporedite pripremljeno punjenje i prekrijte drugim komadom tijesta do ruba posude. Eventualni višak odrežite.
-
Premažite razmućenim žumanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 30 do 45 minuta.
-
Pečenu pitu ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi pa poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više