VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Pečeni batat punjen čilijem s domaćim vrhnjem
Neka vas ne zavara ova pomalo neobična kombinacija, riječ je o izrazito ukusnom jelu. Batat pečen u komadu sjajnog je okusa i izvrsna je podloga za pikantni čili s mesom.
Sastojci
Za pečene batate
-
4
srednja batata, oko 1600 g sve skupa
-
Malo
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol
Za čili s mesom
-
1 glavica
luka
-
1
crvena paprika
-
1
čili papričica
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
500 g
mljevene junetine
-
1 žličica
kumina
-
1 žličica
paprike, ljute ili slatke po ukusu
-
Po ukusu
sol
-
1 žlica
koncentrata rajčice
-
200 ml
pasirane rajčice
-
300 ml
vruće vode
-
230 g
crvenog graha iz konzerve, osijeđenog i opranog
Za posluživanje
-
200 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
100 g
sira President Cheddar, naribanog
-
Po ukusu
sjeckani peršin
-
Po ukusu
jalapeño papričice
-
Za batate:
Batate operite, nabodite ih vilicom i posložite na lim za pečenje koji ste obložili folijom.
Prelijte ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 40 – 50 minuta. Provjerite jesu li pečeni tako da u jedan zabodete vilicu i ako je mekan – pečeni su. -
Za čili:
Luk i papriku očistite i narežite na kockice, čili papričicu i češnjak sitno nasjeckajte.
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite luk i papriku dok potpuno ne omekšaju i lijepo se karameliziraju.
Zatim dodajte češnjak i čili pa nastavite pržiti još 2 – 3 minute.
Dodajte junetinu, dobro je promiješajte i usitnite kuhačom pa nastavite pržiti dok meso ne dobije lijepu smeđu boju, a sva tekućina ishlapi.
Dodajte sada kumin, dimljenu papriku, sol i koncentrat rajčice.
Sve dobro promiješajte pa dodajte pasiranu rajčicu i vodu.
Kuhajte na umjerenoj vatri dok se umak ne zgusne.
Na kraju umiješajte grah, po potrebi doradite okus solju i kuhajte sve još desetak minuta.
Maknite jelo s vatre.
-
Za posluživanje:
Pečene batate izvadite iz pećnice i pažljivo prebacite na tanjur za posluživanje.
Razrežite svaki po dužini i razmaknite koru, narančasto mekano meso batata malo posolite i zgnječite vilicom.
U sredinu svakog batata rasporedite kuhani čili.
Po vrhu naribajte sir, dodajte po žličicu kiselog vrhnja i jalapeño te posipajte sjeckanim peršinom.
Odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više