VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Patatas bravas – španjolski pikantni krumpiri
Patatas bravas ili patatas a la brava tradicionalno su španjolsko jelo čije ime u prijevodu znači pikantni krumpiri. Pikantnost duguju umaku, a poseban šmek siru President Curado.
Sastojci
Za pikantni umak od rajčice
-
1
crvena roga paprika
-
1 glavica
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
1
mala crvena čili papričica
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
500 ml
pasirane rajčice
-
1 žlica
smeđeg šećera
-
1 žličica
soli
Za krumpire
-
1 kg
krumpira za pečenje
-
2 - 3 žlice
maslinovog ulja
-
Dobar prstohvat
soli
Za posluživanje
-
100 g
sira President Curado od ovčjeg i kravljeg mlijeka
-
Malo
sjeckanog peršina
-
Za pikantni umak od rajčice:
Rog papriku operite, prepolovite i odstranite joj sjemenke pa je narežite na sitne kockice.
Luk ogulite i također narežite na kockice.
Češnjak i čili papričicu nasjeckajte, a po želji i čiliju odstranite sjemenke.
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite papriku i luk. Sve pržite povremeno miješajući dok potpuno ne omekša, a po potrebi podlijte s malo vode.
Kad paprika i luk omekšaju, dodajte sjeckani češnjak i čili te nastavite pržiti dok češnjak ne zamiriše.
Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i sol pa smanjite vatru i povremeno miješajući kuhajte oko sat i pol, dok se ne pretvori u gusti umak.
Kuhani umak maknite s vatre i, ako želite, štapnim mikserom ga izmiješajte u glatku smjesu.
Poslužite ga uz pečene krumpire ili prebacite u teglicu, spremite u hladnjak i koristite po želji. -
Za krumpire:
Krumpire dobro operite i iščetkajte im koru.
Oprane krumpire narežite na kockice veličine otprilike 2 x 2 cm.
Složite ih na veliki lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem i dobro posolite.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva uz ventilator oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene i postanu hrskavi.
Pečene krumpire izvadite iz pećnice i prebacite u zdjelu za posluživanje. -
Za posluživanje:
Pečene krumpire prelijete pikantnim umakom od rajčica i zatim po njima obilato naribajte sir Curado.
Posipajte ih s malo sjeckanog peršina i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više