Panna cotta je savršen ljetni desert - brzo se priprema i, što je još važnije, ne zahtijeva pečenje. Naša panna cotta posebno je kremasta zbog dodatka jogurta Dukatos Special, a osvježavajuću notu daje joj preljev od limuna i meda.

Sastojci

Za panna cottu
  • 500 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 100 g
    šećera
  • 1
    mahuna vanilije, ostrugana
  • 10 g
    želatine u prahu
  • 3-4 žlice
    vode
  • 150 g
    Dukatos Special bio kozjeg ili ovčjeg jogurta
Za preljev
  • 2 žlice
    meda
  • 4
    limuna - sok
  • 100 ml
    vode
  • 50 g
    neslanih pistacija, nasjeckanih

  • U loncu pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, šećer i vaniliju. Zagrijavajte sve na umjerenoj vatri dok ne zavrije.

  • Dok se vrhnje kuha, pomiješajte želatinu i vodu u zdjelici i ostavite da nabubri.
    Kad vrhnje zakuha, maknite ga s vatre i umiješajte želatinu. Miješajte sve dok se želatina potpuno ne rastopi.

  • Na kraju umiješajte grčki jogurt Dukatos special.

  • Smjesu razdijelite u 6 malih zdjelica.

  • Zdjelice ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u hladnjak da se potpuno stisnu i ohlade.

  • Ohlađene panna cotte pažljivo preokrenite na desertni tanjur pa po vrhu dodajte sjeckane pistacije i preljev od limuna i meda.

  • Za preljev u lončiću pomiješajte med, limunov sok i vodu te sve kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne pretvori u gust sirup.