VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kuglof s jabukama i karamel-umakom
Zapakirali smo okuse jeseni u jedan kuglof. Tu su jabuke, cimet i đumbir, a dojam zaokružuju neodoljivi karamel-umak i čips od jabuka.
Sastojci
Za kuglof
-
370 g
brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
1 žličica
cimeta
-
1/2 žličice
muškatnog oraščića
-
Prstohvat
soli
-
150 g
smeđeg šećera
-
3
jaja
-
200 ml
biljnog ulja
-
200 ml
Dukat tekućeg jogurta
-
2
velike jabuke, oguljene i narezane na kockice
-
2 žlice
kandiranog đumbiran, nasjeckanog
-
Po želji
čips od jabuke za posluživanje
Za karamel-umak
-
150 g
šećera
-
40 ml
vode
-
60 g
Dukat maslaca
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
1/2 žličice
soli
-
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet, muškatni oraščić i sol.
-
U drugoj posudi pjenasto umutite šećer s jajima, uljem i jogurtom.
-
Mješavinu jaja dodajte mješavini brašna i sve žlicom sjedinite u glatku smjesu. Nemojte previše miješati, tek toliko da se sastojci povežu.
-
Na kraju u smjesu umiješajte narezane jabuke i đumbir.
-
Kalup za kuglof premažite s malo maslaca i dobro ga posipajte brašnom pa ulijte pripremljenu smjesu.
-
U pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite 50 minuta ili dok kuglof ne položi test čačkalicom.
-
Pečeni kuglof odmah preokrenite na žicu i ostavite da se ohladi.
-
Za karamel-umak: u loncu debljeg dna kuhajte šećer i vodu. Kad se šećer otopi i sve se zapjeni, smanjite malo vatru i kuhajte bez miješanja dok se ne karamelizira.
-
Oprezno umiješajte kockicu po kockicu maslaca, a na kraju i mlijeko uz energično miješanje. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
-
Ohlađeni kuglof poslužite preliven karamel-umakom i po žleji s čipsom od jabuke.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više