VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Frittata s povrćem, gljivama, sirom i mesom
Frittata je idealno jelo za rješavanje preostale blagdanske hrane. Nema toga što u nju ne možete zapakirati: ostatke pečenja, kuhano povrće, sir i nareske… Zapravo, ona je idealno jelo za dane nakon velikih slavlja kada trebate nešto brzo i vrlo ukusno.
Sastojci
-
6
jaja
-
250 ml
Dukat trajnog mlijeka
-
1/2 žličice
soli
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
1
crvena rog paprika, nasjeckana
-
1
žuta paprika babura, nasjeckana
-
200 g
šampinjona, narezanih na listiće
-
100 g
brokule, narezane
-
200 g
pečene puretine (ili drugog mesa po izboru) natrgane na manje komade
-
60 g
President Grand Oval gourmet sira, narezanog na kocice
-
U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. Dobro sve umutite kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.
-
U velikoj tavi, koja može ići i u pećnicu, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja.
-
Na zagrijanom ulju prepržite nasjeckane paprike i šampinjone. Kad se sve lijepo karamelizira i zamiriše, dodajte brokulu i komade mesa. Dobro sve promiješajte, po potrebi malo posolite pa prelijte smjesom od jaja i mlijeka.
-
Pecite sve na srednje jakoj vatri dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa maknite tavu s vatre.
-
Po jajima rasporedite kockice sira te tavu ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
-
Pecite oko pola sata ili dok jaja nisu potpuno pečena.
-
Pečenu frittatu izvadite iz pećnice, ostavite je desetak minuta da „se odmori“, a zatim je poslužite narezanu na kriške.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više