Vijesti

President je vodeća robna marka sira u Hrvatskoj i vodeći stručnjak za sir u Europi

U svome asortimanu ima preko 80 sireva koji čine najširu paletu za svačiji ukus. Ponudu čine svježi, polutvrdi, tvrdi, ekstra tvrdi, topljeni i meki sirevi te maslaci.

Pod Presidentom se nalaze neki od napoznatijih i najomiljenijih sireva koji se većinom proizvode u Bjelovaru, a 4 Presidentova sira nose oznaku Izvorno hrvatsko: Zagrebački, Podravec, Dimsi i Ribanac.

President Zagrebački sir vodeći je u kategoriji svježih sireva. Odlikuje ga punoća okusa i lisnata struktura, baš poput svježih sireva s tržnice. Naime, još i danas se President Zagrebački sir ručno odvaja u kalupe u kojima se cijedi i poprima svoju specifičnu lisnatu strukturu.

President Podravec sasvim je sigurno najpopularniji polutvrdi masni sir od kravljeg mlijeka. Izrazito je žute boje, blago je kiselkastog okusa, a kako zrenje odmiče, dobiva slatkastu notu. Mlad ili zreo, nezaobilazan je dio dobrog sendviča i gurmanskih zalogaja, a zahvaljujući odličnoj topivosti često se koristi u kulinarstvu u pripremi umaka, pizza, zapečenih i gratiniranih jela.

President Dimsi ponos je hrvatskog sirarstva. Popularni polutvrdi punomasni sir proizveden od kravljeg mlijeka, oplemenjen je aromom dima bukova drva koja mu daje specifičnu, ali umjerenu aromu te privlačnu zlatnožutu boju.

President Ribanac kralj je sireva! Ovaj vrhunski ekstra tvrdi sir proizveden od kravljeg mlijeka proizvodi se u Bjelovaru po originalnoj recepturi od 1965. Glavna mu je značajka dugo zrenje, od jedne do dvije godine. Tek tada postaje zrnat, tvrd i lomljiv. Iako tvrd, topi se u ustima. Aroma mu je puna, slatkasta, s izrazitom voćnom primjesom. Za proizvodnju jednog kilograma Ribanca potrebno je čak 15 litara najkvalitetnijeg svježeg mlijeka. Svježe ribani President Ribanac oplemenjuje sve vrste tjestenina, rižota, juha ali i gratniranih jela.