Vijesti

Dukatu drugu godinu zaredom dodijeljen certifikat Poslodavac partner

Poticanje raznolikosti temelj je upravljanja našim zaposlenicima – devet od ukupno dvanaest top menadžera Dukata su žene

Drugu godinu zaredom Dukatu je, zajedno s povezanim tvrtkama KIM Mljekarom Karlovac i La Logom, dodijeljen prestižni certifikat Poslodavac partner. Ostvarivši iznadprosječne rezultate, još i bolje u odnosu na godinu ranije, Dukat iznova potvrđuje izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.

Dukat i povezane tvrtke najbolje su rezultate postigli u odnosima sa zaposlenicima, strategiji te regrutiranju i selekciji zaposlenika. Neovisni certifikacijski tim tako je potvrdio da je funkcija upravljanja ljudskim resursima u Dukatu strateški partner ne samo poslovanju već i zaposlenicima.

U usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima najveći je napredak vidljiv u osiguravanju jednakih mogućnosti u regrutaciji i selekciji, poticanju raznolikosti na radnom mjestu i broju sati usavršavanja po zaposleniku. Ostvareni napredak govori o neprekidnom podizanju kvalitete praksi upravljanja zaposlenicima u Dukatu.

Kao organizacija čiji odnos prema zaposlenicima počiva, među ostalim, na nediskriminaciji i poštivanju različitosti, Dukat je od 2017.godine potpisnik Povelje o raznolikosti Hrvatska čiji je cilj promicanje raznolikosti, nediskriminacije i uključivosti kao temeljnih vrijednosti modernog društva koje omogućuju ostvarivanje punog potencijala svake osobe i zaposlenika.

Promicanje raznolikosti i uključivosti u poslovnoj sredini jedan je od temelja strategije upravljanja ljudskim potencijalima Dukata. O tome svjedoči i veliki postotak žena u upravljačkoj strukturi Dukata. Naime, čak devet od ukupno dvanaest top menadžera Dukata upravo su žene. Osim toga, udio žena na rukovodećim pozicijama u Dukatu iznosi visokih 50 posto.

Nadalje, pohvaljeni su i programi, ankete i fokus grupe putem kojih zaposlenici u Dukatu mogu dati svoje prijedloge za unaprjeđenje poslovanja.

Zaključno, u usporedbi s drugim hrvatskim tvrtkama u certifikacijskom procesu Poslodavac partner, u gotovo svim područjima Dukat postiže iznadprosječan rezultat i ponosno se svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj.

Certifikat Poslodavac partner pokrenut je 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima i u njemu sudjeluje oko 100 organizacija godišnje. Ovaj prestižni certifikat za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima dodjeljuje SELECTIO Grupa, vodeća konzultantska tvrtka u Hrvatskoj, najboljim poslodavcima koji su dokazali izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Svake četiri godine kriteriji za postizanje certifikata postaju sve zahtjevniji, a prakse upravljanja zaposlenicima sve kvalitetnije.

9.6.2022.