Vijesti

Dukatova druga velika akcija pošumljavanja: 11 tisuća sadnica hrasta lužnjaka

Sadnjom tisuću sadnica hrasta lužnjaka na Petrovoj gori kod Vojnića Dukatovi zaposlenici započeli drugi val najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja „Volim šume!“ 

Zahvaljujući rekordnom broju dječjih uprizorenja prijateljstava sa šumom pristiglih u sklopu prošlogodišnjeg likovnog natječaja, Dukat je započeo s najnovijim, drugim po redu, valom pošumljavanja. Sadnja 11 tisuća sadnica hrasta lužnjaka počela je volonterskom akcijom pošumljavanja u kojoj je 60-ak Dukatovih zaposlenika posadilo tisuću sadnica hrasta lužnjaka na Petrovoj gori nedaleko od Vojnića, na površini od 2000 m2.

Osim volonterski posađenih sadnica, Dukat će do kraja godine u suradnji s Hrvatskim šumama posaditi 10 tisuća sadnica hrasta na području šumarije Draganić, na površini od 20000 m2. Time će 2023. godinu završiti s ukupno 21 tisućom posađenih sadnica, uključujući lanjsko pomlađivanje šuma u Vrbovskom i Turopolju s 10 tisuća sadnica, i 70000 m2 pošumljene površine!

Želeći dati još veći doprinos obnovi naših šuma, Dukat sljedeće godine podiže svoj zeleni ulog i za svaki primljeni crtež u sklopu ovogodišnjeg 12. kreativnog likovnog natječaja "Volim šume!" sadi po dvije sadnice stabla! S obzirom na rast prijavljenih dječjih radova iz godine u godinu, Dukat očekuju da će do kraja 2024. godine posaditi ukupno 40 tisuća sadnica stabala. 

10.11.2023.