Vijesti

Dukat Lagano jutro – posvećen vašem uživanju bez nelagode

Vodeća linija mliječnih proizvoda bez laktoze Dukat Lagano jutro već je 15 godina posvećena vašem uživanju u mliječnim proizvodima bez nelagode.

Proizvodi Dukat Lagano jutro bogati su kalcijem, bjelančevinama i vitaminima, a ne sadrže laktozu (mliječni šećer) pa u njima mogu uživati svi ljubitelji mliječnih proizvoda, bez nelagode!  Tako i osobe koje zbog osjetljivosti na laktozu izbjegavaju mlijeko, čime u organizam ne unose prijeko potreban kalcij i hranjive tvari prirodno prisutne u mlijeku, zahvaljujući proizvodima Dukat Lagano jutro mogu neometano uživati u mliječnim proizvodima.

Linija Dukat Lagano jutro predstavljena je 2008. godine kao prva linija mliječnih proizvoda bez laktoze na tržištu. Osim što je pionir, ona je i lider u toj kategoriji, kao i u edukaciji potrošača o problemu intolerancije na laktozu*.

*Intolerancija na laktozu je nemogućnost ili smanjena sposobnost probave mliječnog šećera – laktoze, najzastupljenijeg ugljikohidrata u mlijeku, zbog nedostatka crijevnog enzima laktaze, čija su posljedica tegobe poput nadutosti, grčeva i bolova u trbuhu. Proizvodi iz linije Dukat Lagano jutro lako su probavljivi jer je laktoza razgrađena na jednostavnije šećere glukozu i galaktozu koje osobe osjetljive na laktozu mogu lako probaviti.