Krem juha od brokule

Ne morate biti ljubitelj zelenog povrća da biste zavoljeli laganu krem-juhu od brokule. Osim što je vrijedan izvor vitamina i minerala, ova juha obogaćena komadićima sira, toliko će vas očarati da se nećete zaustaviti na jednoj porciji.

Kulinarski savjet

Želite li vašu juhu učiniti gušćom i kremastijom, nakon što juha prestane ključati, stavite 2-3 žlice Brzo & Fino kiselog vrhnja. Tako ćete izbjeći stvaranje grudica, a juha će biti kremastija i ukusnija.
  1. Brokulu očistite, odvojite cvjetiće i narežite ih na polovice.
  2. U litru vode stavite 2 kokošje kocke i kuhajte 5 minuta.
  3. Na ulju kratko popecite protisnuti češnjak i cvjetiće brokule te zalijte pripremljenom juhom.
  4. Kuhajte dok brokula ne omekša, zatim juhu malo ohladite i propasirajte.
  5. Vratite je u posudu, dodajte slatko vrhnje sa žumanjkom i promiješajte.
  6. Poslužite s prepečencem i kockicama sira Picok.
Krem juha od brokule
2-3 žlice
ulja
2 češnja
češnjaka
400 g
brokule
2
kokošje kocke
1 dl
Dukat Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
1
žumanjak
malo
prepečenca (tost kruha)
100 g
topljenog sira Picoka Sirela