Zapečeno povrće s grizom i vrhnjem

Ovaj jednostavan recept izvrstan je izbor za dodatak glavnom jelu, no zahvaljujući visokoj hranjivosti, uz malo mašte i čašu dobrog vina lako se pretvara u samostalan obrok. Dobar tek!
  1. U slanoj kipućoj vodi 3 -5 minuta prokuhajte 500 g svježeg miješanog povrća prema želji (mrkva, brokula, grašak, cvjetača, kukuruz, prokulica).
  2. Zagrijte 200 g Dukat Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i umiješajte 50 g bijelog pšeničnog griza te 100 g ribanog sira gaude.
  3. Ocijeđeno povrće posložite u vatrostalnu posudu, posolite, popaprite te prelijte umakom od vrhnja i griza.
  4. Zapecite 5-7 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 ºC.
  5. Poslužite vruće.
Zapečeno povrće s grizom i vrhnjem
500 g
svježeg povrća
200 g
Dukat Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
50 g
bijelog pšeničnog griza
100 g
naribanog sira gaude
prstohvat soli i papra