Ribanac - kralj sireva

Ribanac je vrhunski ekstra tvrdi sir spravljen od kravljeg mlijeka.

Glavna mu je značajka dugo zrenje - jedna do dvije godine. Tek tada postaje zrnat, tvrd i lomljiv. Iako tvrd, topi se u ustima. Aroma mu je puna, slatkasta, s izrazitom voćnom primjesom. Za proizvodnju jednog kilograma ribanca potrebno je 15 litara najkvalitetnijeg svježeg mlijeka. Samostalno, uz čašu kvalitetnog crnog vina ili kao dio sirne plate uz suhe smokve, grožđice ili orahe, Ribanac je vrhunski gurmanski doživljaj!

Ribanac snack sir već je izrezan na kockice i spreman za posluživanje. Praktično pakiranje čuva njegovu svježinu i nakon otvaranja. Idealan je izbor kada poželite oduševiti društvo vrhunskom delicijom ili se zaželite kockice ukusnog sira za bolji san!

Svježe ribani Ribanac prehrambeno je visokovrijedan i ukusan dodatak mnogim jelima - od juha i tjestenina pa sve do mesa i umaka. Prepoznatljiva aroma svježe ribanog Ribanca završna je nota svakog jela.

Ribanac je dostupan u pakiranju od 200 g i 15 kg, Ribanac snack u pakiranju od 180 g, dok je Ribanac svježe ribani dostupan u pakiranjima od 40 g, 100 g i 1 kg.

Nagrade i priznanja

  • Ribanac, 250 g
  • Ribanac, 15 kg
  • Ribanac snack, 180 g
  • Ribanac svježe ribani, 40 g
  • Ribanac svježe ribani, 100 g
Ribanac, 250 g

Ribanac 200 g

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g
Energ. vrijednost1517 kJ / (364 kcal)
Masti24,0 g
od kojih zasićene masne kiseline15,3 g
Ugljikohidrati4,0 g
od kojih šećeri4,0 g
Bjelančevine33,0 g
Sol1,7 g