Sirela sirevi u kori – novi okusi tradicije

Upoznajte dva nova Sirela sira u kori: Mali gorski i Pašnjak, ovčji sir blagog okusa te miješani sir od kravljeg i ovčjeg mlijeka.

Mali gorski, sir od 100% ovčjeg mlijeka, proizveden je u Baskiji, na granici Francuske i Španjolske.

Dozrijeva minimalno 70 dana, čime do izražaja dolazi njegov blagi okus, s prepoznatljivim mirisom ovčjeg sira. Dostupan je u malom kolutu od 660 grama.

Iz španjolske pokrajine La Manche stiže Pašnjak, miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka (s većim udjelom ovčjeg).

Za njegovu izradu koristi se mlijeko ovaca i krava koje slobodno pasu na pašnjacima, a koje posebno vole brstiti ružmarin i timijan, što siru daje poseban okus. Dolazi u kolutu od oko 3 kilograma.

Upoznajte četiri nova Sirela sira u kori: Bilogorsku Goudu, Podravec, Mali gorski i Pašnjak.

 

  • Mali gorski, 660 g
  • Pašnjak, 3 kg
Mali gorski, 660 g

Mali gorski, 660 g

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g
Energ. vrijednost1711 kJ / 413 kcal
Masti35,9 g
od kojih zasićene masne kiseline25,5 g
Ugljikohidrati0,2 g
od kojih šećeri0,2 g
Bjelančevine22,3 g
Sol1,8 g