President Zagrebački sir - okus pravog domaćeg sira

Nije lako pronaći pravi domaći sir, zato ga stvaramo za vas po tradicionalnom receptu koji mu daje lisnatu teksturu i blagi okus baš kao kod pravog domaćeg sira.

Zagrebački sir iz Dukata i danas se ručno odvaja u kalupe gdje se cijedi i poprima svoju specifičnu lisnatu strukturu i punoću okusa, istu onu kakvu imaju i domaći svježi sirevi s tržnice. Kontrolirani uvjeti njegove proizvodnje potrošaču garantiraju zdravstveno ispravan te prehrambeno visoko vrijedan svježi sir spravljen od domaćeg kravljeg mlijeka isključivo najbolje kvalitete!

Zagrebački sir ima široku primjenu u kulinarstvu. Na trpeze donosi tradiciju u obliku mnogobrojnih domaćih specijaliteta poput sira i vrhnja, aromatičnog namaza s vlascem, lukom i crvenom paprikom, štrukli, štrudli, savijača, punjenih slanih i slatkih palačinki, ali i internacionalnih specijaliteta kao što su maštoviti quichevi, meksičke tortilje, mnogobrojne inačice torti i kolača od sira, a izrazito je osvježavajuć i ukusan i kao samostalan međuobrok. Uz par kriški kukuruznog kruha postaje obrok kojeg su rado konzumirali i naši stari!

Zagrebački sir pronađite u pakiranjima od 375 g i novom MAXI pakiranju od 750 g, idealnom za obiteljska druženja i spremanja vaših najdražih kolača.

Nagrade i priznanja

  • Zagrebački sir, 375 g
  • Zagrebački sir, 750 g
Zagrebački sir, 375 g

Zagrebački sir 375 g

Energ. vrijednost423 kJ / (101 kcal)
Masti5.0 g
od kojih zasićene masne kiseline3,2 g
Ugljikohidrati3 g
od kojih šećeri3 g
Bjelančevine11.0 g
Sol0,2 g