Mozzarella - neizostavan dodatak talijanske kuhinje

Galbani Mozzarella je meki masni kravlji sir, ujedno i jedan od najpoznatijih talijanskih sireva na svijetu.

Izvorna mozzarella radi se u obliku kugli od oko 100 g i čuva se u vlastitoj sirutki. Dobru mozzarellu odlikuje svjež okus po mlijeku, vrlo blag i nježan, ali prepoznatljiv, s laganom kiselom notom. Što je sir svježiji, to mu je tijesto čvršće i elastičnije, dok starenjem postaje sve mekši i kiseliji. Mozzarella je osobito omiljena u proljeće i ljeto, uz svježe rajčice, prelivena dobrim maslinovim uljem i ukrašena listićima svježeg bosiljka. Odlično će prijati uz lagana crvena i bijela vina.

Galbani Mozzarella dostupna je u pakiranju od 125 g i maxi pakiranju od 200 g te u pakiranju od 1 kg za ugostiteljstvo, a Galbani mozzarella topljeni sir u listićima u pakiranju od 150 g. Potražite i Galbani mozzarelline - 8 malih kuglica mozzarelle za vašu idealnu salatu dolaze u praktičnom pakiranju u kadici s poklopcem koja čuva svježinu maih mozzarella dugo nakon otvaranja.

Ljubitelji mozzarelle mogu uživati u praktičnoj i ukusnoj inovaciji iz Galbanija, vodećeg proizvođača talijanskih sireva u svijetu! Galbani Mozzarella dry pakirana je bez vode, u praktičnom 125-gramskom pakiranju, koje se može više puta otvarati i zatvarati. Na taj se način duže čuva svježina i trajnost ovog ukusnog i blagog sira.

Pronađite i Galbani Mozzarella di latte di Bufala, autentičnu svježu talijansku mozzarellu proizvedenu od 100% bivoljeg mlijeka. Cijenjena je zbog svoje elastičnosti, blago slankastog okusa i ukusne, kremaste unutrašnjosti i često se naziva kraljicom mediteranske kuhinje. Upravo je autentičan okus bivoljeg mlijeka i kremasta unutrašnjost upletena u tanku opnu punomasnog sira razlikuju od svih ostalih vrsta sireva, pa tako i mozzarelle proizvedene od kravljeg mlijeka.

Probajte i mozzarellu u light verziji, koja unatoč smanjenom udjelu masti, i dalje ima sve odlike najfinije mozzarelle - prepoznatljivi svježi, blag i nježan okus, s laganom kiselom notom.

Za slasne tople zalogaje, tu je Galbani mozzarella topljeni sir u listićima. Savršena topivost mozzarelle prava ja formula za ukusne tople sendviče i slasne zalogaje, a praktično pakiranje za brzo odmatanje olakšat će pripremu slasnih i toplih sendviča.

Priča o podrijetlu

Mozzarella navodno potječe iz okolice Rima, a dokumenti govore da se radila još u 15. stoljeću i zvala se jednostavno mozza. Ime dolazi od talijanske riječi mozzare što znači rezati i aludira na način pripreme sira.

Otkrijte nove recepte i tajne talijanske kuhinje te saznajte više o vrhunskim Galbani sirevima na www.galbani.hr!
Pratite nas i na Facebook stranici Okusi Italije.

 

  • Mozzarella, 125 g
  • Galbani Mozzarella light 125 g
  • Galbani Mozzarella di latte di Bufala
  • Galbani toast mozzarella 150 g
  • Galbani Mozzarelline 200 g
  • Mozzarella dry, 125 g
  • Mozzarella, 200 g
Mozzarella, 125 g

Mozzarella
125 g

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g
Energ. vrijednost989 kJ / 238 kcal
Masti18,0g
od kojih zasićene masne kiseline12,5g
Ugljikohidrati2,0g
od kojih šećeri1,0g
Bjelančevine17,0g
Sol0,7g