Nagrade i priznanja

Okosnicu poslovne filozofije Dukata čine zdravi, svježi i ukusni proizvodi najviše kvalitete, proizvedeni od najkvalitetnijeg domaćeg mlijeka.

Inzistiranje na najvišoj kvaliteti proizvoda i neprekidne inovacije osigurale su Dukatu poziciju najpouzdanije robne marke mliječnih proizvoda u Hrvatskoj te status predvodnika novih trendova u mliječnoj industriji.

Naše nagrade i priznanja

Halal

halal certifikat

Dukatu je je dodijeljen halal certifikat kojim se potvrđuje implementacija halal standarda u procesima nabave, prijema i skladištenja sirovine, proizvodnje, pakiranja, označavanja te skladištenja i distribucije proizvoda. Uvođenje halal standarda još je jedna potvrda trajne predanosti Dukata kvaliteti i izvrsnosti u svim segmentima poslovanja te spremnosti tvrtke da udovolji zahtjevima potrošača. Certifikat predstavlja dodatnu potvrdu kvalitete proizvoda pa je njihova potražnja sve veća i među potrošačima koji nisu islamske vjeroispovijesti.

 

 

Superior Taste nagrade

Superior Taste nagrada

Jedanaest Dukatovih mliječnih proizvoda osvojilo je Superior Taste nagradu za vrhunsku kvalitetu i okus, koju dodjeljuju vodeći kulinarski majstori iz Međunarodnog instituta za degustaciju i kvalitetu proizvoda (iTQi). Nagradu su osvojili Dukat svježe mlijeko s 3,2 posto m.m., Dukat trajno mlijeko s 2,8 posto m.m. Dukatela Classic i Dukatos natur, Sirela Podravec i Sirela Ribanac, Dukat tekući jogurt s 2,8 posto m.m., Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, President Zagrebački sir te SenSia natur i b.Aktiv LGG natur.

sirela logo

 

United Nations Global Compact logo

United Nations Global Compact

Dukat mliječna industrija d.d. od srpnja 2012. godine postala je dijelom najveće svjetske inicijative društveno odgovornog poslovanja United Nations Global Compact, koju su pokrenuli od strane Ujedinjeni narodi 2000. godine.

Inicijativa UN Global Compact o društveno odgovornom poslovanju temelji se na deset ključnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, brige o okolišu i borbe protiv korupcije. Pristupanjem inicijativi UN-a Dukat se obvezuje na promicanje i primjenu načela društveno odgovornog poslovanja u svim segmentima poslovanja, a što je u skladu s poslovnom strategijom i vrijednostima tvrtke.

 

Trusted brand 2012.mala

Trusted brand

PRIZNANJE NAJPOUZDANIJE ROBNE MARKE
Dukat je već šestu godinu za redom proglašen najpouzdanijom robnom markom mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva. Istraživanje o povjerenju potrošača prema robnim markama u 18 europskih zemalja od 2001., a u Hrvatskoj od 2007. godine provodi časopis Readers Digest. Ovo vrijedno priznanje Dukatu iz godine u godinu dodjeljuju potrošači, a upravo je mišljenje potrošača najveća vrijednost ovog priznanja.

 

Best Buy Award

PRIZNANJE
Prema hrvatskom istraživanju Best Buy Award, hrvatski građani smatraju da je Dukat proizvođač mliječnih proizvoda koji im nudi najbolji omjer kvalitete i cijene. U istom istraživanju, od 16 testiranih mljekarskih kategorija Dukat je prvo mjesto osvojio u čak 14 kategorija, potvrdivši poziciju vodećeg hrvatskog proizvođača mlijeka, sireva te mliječnih i probiotičkih mliječnih proizvoda.

 

Hrvatski EKO proizvod

Hrvatski EKO proizvod

OZNAKA
Oznakom "Hrvatski EKO proizvod" označavaju se prehrambeni proizvodi iz ekološkog uzgoja, proizvedeni prema načelima i propisima ekološke proizvodnje, a koja su regulirana Zakonom o ekološkoj proizvodnji i označavanju ekoloških proizvoda, NN 139/2010. Oznaku "Hrvatski EKO proizvod" u domaćoj mliječnoj industriji danas nosi samo Dukat BIO mlijeko u boci!

 

Mlijeko hrvatskih farmi

PROJEKT HRVATSKE POLJOPRIVREDNE AGENCIJE
Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenula je početkom 2010. godine projekt "Mlijeko hrvatskih farmi" s ciljem informiranja potrošača o porijeklu mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva danas dostupnih na hrvatskom tržištu. Projektom "Mlijeko hrvatskih farmi" Hrvatska poljoprivredna agencija, kao i mljekare koje su podržale projekt, nastoji promicati kulturu konzumacije domaćih, hrvatskih proizvoda te na taj način utjecati i na povećanje primarne proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj. Pravilnikom o označavanju proizvoda definirano je da znak "Mlijeko hrvatskih farmi" mogu nositi samo ono mlijeko, mliječni proizvodi i sirevi koji su proizvedeni isključivo od domaćeg svježeg sirovog mlijeka.
Dukat je najveći otkupljivač svježeg sirovog mlijeka u Hrvatskoj s 38 posto tržišnog udjela u ukupnom otkupu mlijeka Hrvatske. Svoju proizvodnju Dukat bazira na domaćem mlijeku hrvatskih farmi, i to najviše kvalitete.

 

Košer certifikat

PRIZNANJE ŽIDOVSKE ZAJEDNICE BET IZRAEL
Dukat svježim sirevima i maslacu te Sirela polutvrdim i tvrdim sirevima dodijeljen košer certifikat. Košer oznaka jamstvo je stroge kontrole proizvoda i njegovih sastojaka, zbog čega proizvode s košer certifikatom danas sve više traže potrošači ne samo iz vjerskih uvjerenja.

 

Superbrands

PRIZNANJE
Dukat, Sirela te b.Aktiv LGG i SenSia - najnoviji su Suprebrands laureati Dukat mliječne industrije.
U posljednje su tri godine robne marke Dukat mliječne industrije nagrađene nizom Superbrands priznanja za vodeće tržišne robne marke. Nagrada Superbrands dodjeljuje se proizvodima koje odlikuje izvrsnost u svakom pogledu, od kvalitete preko dizajna do omiljenosti kod potrošača.

 

DLG

ZLATNE MEDALJE ZA KVALITETU (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft)
Njemačko poljoprivredno udruženje DLG jedno je od najvažnijih međunarodnih udruženja za ocjenjivanje kvalitete prehrambenih proizvoda, koje svake godine testira kvalitetu više od 20.000 prehrambenih proizvoda iz europskih zemalja.

Ponosni dobitnici zlatnih DLG medalja za kvalitetu proizvoda su:

 

Hrvatska kvaliteta

Znak "Hrvatska kvaliteta" dodjeljuje se proizvodima koji kakvoćom zadovoljavaju najviše svjetske standarde u svojoj kategoriji i time predstavljaju sam vrh hrvatske kvalitete. U Dukatovu asortimanu to su:

 

Izvorno Hrvatsko

"Izvorno hrvatsko" znak je koji Hrvatska gospodarska komora svake godine dodjeljuje autohtonim hrvatskim proizvodima koji imaju odlike hrvatske tradicije i inovativnog razvojno-istraživačkog rada. Naši ponosni proizvodi s oznakom Izvorno hrvatsko su:

 

 

b.Aktiv LGG

b.Aktiv LGG proizvod godine i najbolji probiotik u 2012. godini

b.Aktiv LGG proglašen je najboljim proizvodom u kategoriji zdrave hrane te najboljim probiotikom s okusom u 2012. godini prema mišljenju posjetitelja internetskih portala Žena.hr i Zdrava Krava.
Upravo su posjetitelji portala odlučili o pobjedniku te je b.Aktiv LGG natur u pakiranju od 330 grama osvojio titulu Proizvoda godine portala Žena.hr u vrlo jakoj konkurenciji od 703 nominirana proizvoda iz različitih prehrambenih kategorija, a čak 38 posto glasova čitatelja portala Zdrava Krava donijelo je b.Aktivu LGG s okusom trešnje priznanje Najprobiotika s okusom za 2012. godinu.