Dukat danas

S osam proizvodnih pogona u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji, Dukat je danas vodeća regionalna mliječna industrija, a ujedno i jedna od vodećih regionalnih robnih marki mliječnih proizvoda.
Dukat danas

Robna marka Dukat toliko je prisutna u prehrambenim navikama stanovnika Hrvatske da će većina na spomen riječi "dukat" prije pomisliti na mlijeko i mliječne proizvode nego na zlatnik.

Dukat je najpoznatija robna marka mliječnih proizvoda u Hrvatskoj čiji brand awareness doseže više od 95%, s proizvodima koji drže ključne pozicije u svim segmentima tržišta mlijeka i mliječnih proizvoda.

Nadalje, Dukat je danas i vodeća robna marka mlijeka i mliječnih proizvoda u zemljama regije: u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji.

Dukat i Dukatove robne marke nositelji su mnogih domaćih i međunarodnih priznanja poput Superior Taste, Trusted brand, Best Buy Awarda i drugih. Krovna robna marka Dukat proglašena je najpouzdanijom robnom markom mliječnih proizvoda u Hrvatskoj prema izboru potrošača pet godina zaredom (Trusted brand priznanje 2007.- 2012.).

Međunarodne norme ISO 9001, ISO 22000 te IFS, HACCP, košer i halal jamče vrhunsku kvalitetu, sigurnost i zdravstvenu ispravnost više od 400 mliječnih proizvoda, koji nastaju u tri proizvodna pogona u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

Osim što je vodeća mliječna industrija Dukat je i najveći otkupljivač i prerađivač svježeg sirovog mlijeka u Hrvatskoj.

Dukat danas uspješno odgovara na želje i potrebe potrošača u Hrvatskoj i diljem regije. Inovativnost, inzistiranje na kvaliteti i primjena najnovijih dostignuća u prehrambenoj i mliječnoj industriji omogućili su Dukatu poziciju tržišnog lidera te predvodnika trendova u mliječnoj industriji.

Okosnicu poslovne filozofije Dukata čine svježi, zdravi, prirodni i ukusni mliječni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svježeg domaćeg mlijeka najviše kvalitete. U skladu je to s vizijom Dukata i Lactalis Grupe: pružiti najbolje od mlijeka što većem broju ljudi.

SuperiorTrusted brand 2012.mala Best Buy logo