Utrka Dukat Fit okupila više od 600 ljubitelja bicikliranja

Biciklistička utrka za sve uzraste, rekreativce i profesionalce na zagrebačkom Jarunu okupila dosad najveći broj biciklista
Utrka Dukat Fit okupila više od 600 ljubitelja bicikliranja

Da je bicikl jedan od omiljenih načina rekreacije Zagrepčana pokazalo je više od 600 malih i velikih sudionika 5. biciklističke utrke Dukat Fit i Dukatino utrke za djecu koja se održala na Jarunu 17. rujna 2016.. U nekoliko kategorija natjecali su se iskusni biciklisti, ali i oni koji uživaju u lakšim vožnjama s obitelji i prijateljima. Posebno oduševljenje vladalo je među najmlađim biciklistima od kojih su se neki hrabro natjecali i na tri kotača.

„Vožnja bicikla danas je jedan od najpopularnijih načina rekreacije, a posebno među onima koje žele biti fit. Zato Dukat ovu utrku organizira već petu godinu zaredom, spajajući zdravu rekreaciju s druženjem s obitelji i prijateljima. Drago nam je da je odaziv i ove godine bio velik, pogotovo među najmlađim sudionicima“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Rekreativci i profesionalci vozili su jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu okupile male bicikliste, od 3 do 12 godina starosti, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i Dukatovi zaposlenici te članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije pet godina. Pobjednici utrka osvojili su vrijedne nagrade sponzora utrke DSG bicikala i Dukata, a svi sudionici uživali su u mliječnim proteinskim napitcima iz linije Dukat Fit.

Dukat organizira ovu utrku već petu godinu zaredom s ciljem promicanja urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te promicanja brige o zdravlju i zdravim životnim navikama. Utrka se i ove godine održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Dukat bicikliranje promiče i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom „tvrtka prijatelj bicikala“.

Rezultati utrke Dukat Fit 2016_Građani

Rezultati utrke Dukat Fit 2016_Sportaši

Rezultati utrke Dukat Fit 2016_Dukatino

 

Fotka 1

 

Fotka 2

 

Fotka 3

 

Fotka 4

 

Fotka 5

 

Fotka 6

 

Fotka 7

 

Fotka 8

 

Fotka 9

 

Fotka 10