Dukat trajno mlijeko od sada je obogaćeno vitaminom D

Linija Dukat trajnih mlijeka odnedavno je obogaćena vitaminom D, koji se zbog svoje izuzetne važnosti za zdravlje organizma svrstava u skupinu super-vitamina
Dukat trajno mlijeko od sada je obogaćeno vitaminom D

Osim ključne uloge u očuvanju zdravlja i čvrstoće kostiju, vitamin D, pokazala su najnovija istraživanja, sudjeluje u prevenciji šećerne bolesti, zloćudnih tumora, posebno karcinoma debelog crijeva, prostate i dojke, a povezuje se s poboljšanjem kognitivnih sposobnosti, smanjenjem rizika od kroničnog umora, boli te bolesti srca i krvožilnog sustava.

Nedostatak vitamina D svjetska je epidemija i predstavlja globalni zdravstveni problem. Čak 52% stanovnika Europe pati od manjka vitamina D, dok se u nekim zemljama procjenjuje da taj broj premašuje 75%. Njegov manjak moguće je otkriti mjerenjem razine vitamina D u krvi, što je moguće u većim bolničkim laboratorijima. Osim za zdrave i čvrste kosti vitamin D ima važnu ulogu za niz životnih funkcija stoga je opravdano svrstan u skupinu super-vitamina, uz naglašenu potrebu za njegovim dodatnim uzimanjem u svim dobnim skupinama.

Dukat trajno mlijeko obogaćeno vitaminom D dostupno je u pojedinačnim pakiranjima; u praktičnoj boci za trajno mlijeko te u TetraPak ambalaži.

Unatoč dodatnom obogaćenju vitaminom D, cijena Dukat trajnog mlijeka na policama trgovina ostaje ista.

Objavu za medije preuzmite ovdje.