Salata s mozzarellinama, pršutom i tostiranim kruhom

Salata je odavno od običnog predjela ili priloga "prerasla" u cjeloviti obrok koji često konzumiramo kao lagani ručak ili večeru. Galbani mozzarelline, tanko rezani pršut, svježa hrskava salata i aromatični tostirani kruh aduti su ove salate u kojoj ćete uživati svim osjetilima!

Salata s mozzarellinama

1. Izvadite Galbani mozzarelline iz hladnjaka, neka odstoje barem sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi omekšale.
2. Salatu operite i dobro joj posušite listove.
3. Kruh narežite na tanje kriške, tostirajte ga u tosteru, na suhoj zagrijanoj tavi ili u pećnici. Potom ga još toplog natrljajte jednim režnjem češnjaka.
4. Od maslinova ulja i soka od limuna napravite preljev za salatu; stavite ulje u posudicu, dodajte mu sok od limuna pa vilicom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku emulziju.
5. Salatu stavite u zdjelu, posolite je, prelijte preljevom (ostavite malo za završni dio) i dobro izmiješajte. Uz rubove zdjele složite tostirani kruh, preko njega složite tanko rezani pršut, a u sredinu stavite mozzarelline Galbani. Sve još jednom lagano pošpricajte preljevom.
6. Na kraju dodajte svježe mljevene čili pahuljice i poslužite.

1. Izvadite Galbani mozzarelline iz hladnjaka, neka odstoje barem sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi omekšale.

2. Salatu operite i dobro joj posušite listove.

3. Kruh narežite na tanje kriške, tostirajte ga u tosteru, na suhoj zagrijanoj tavi ili u pećnici. Potom ga još toplog natrljajte jednim režnjem češnjaka.

4. Od maslinova ulja i soka od limuna napravite preljev za salatu; stavite ulje u posudicu, dodajte mu sok od limuna pa vilicom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku emulziju.

5. Salatu stavite u zdjelu, posolite je, prelijte preljevom (ostavite malo za završni dio) i dobro izmiješajte. Uz rubove zdjele složite tostirani kruh, preko njega složite tanko rezani pršut, a u sredinu stavite mozzarelline Galbani. Sve još jednom lagano pošpricajte preljevom.

6. Na kraju dodajte svježe mljevene čili pahuljice i poslužite.

Recept: O slanom i slatkom.

Salata s mozzarellinama, pršutom i tostiranim kruhom
200g Galbani mozzarellina
100 g miješane lisnate salate (rukola, baby špinat, matovilac)
4 kriške kruha
4 kriške pršuta
1 režanj češnjaka
4-5 listova svježeg bosiljka
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka od limuna

sol, čili pahuljice