Philly cheese steak sa Sirela goudom

Philly cheese steak je sendvič od tanko narezanog, pečenog, junećeg odreska , pirjanog luka i otopljenog sira. Kako mu samo ime kaže svoje podrijetlo vuče iz grada Philadelphije, a nastao je početkom 20. stoljeća. U našoj verziji, u ovom sendviču, pronašla se i pokoja trakica paprike te mladi luk.

Philly cheese steak_recept1. Ramsteke natrljajte solju te prelijte uljem pa ih takve ostavite preko noći u hladnjaku da se mariniraju.

2. Sutradan ih ispecite na vrućoj grill tavi, po nekoliko minuta sa svake strane, najviše do medium rare.

3. Pečene ramsteke odložite na dasku za rezanje i prekrijte aluminijskom folijom. Neka se malo odmore. Nakon desetak minuta ih narežite na tanke trakice.

4. Luk, paprike i mladi luk također narežite na tanke trakice.

5. Zelene dijelove mladog luka ostavite sa strane.

6. U dubokoj tavi ili woku zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte luk i paprike. Sve začinite solju i paprom.

7. Kada omekšaju dodajte i trakice mesa te još kratko pirjajte.

8. Sir naribajte ili ga tanko narežite.

9. Prerežite peciva po dužini i svako nadjenite kombinacijom mesa i povrća, posipajte naribanim sirom i kolutićima mladog luka koje ste sačuvali.

10. Poslužite odmah, dok je vruće.

1. Ramsteke natrljajte solju te prelijte uljem pa ih takve ostavite preko noći u hladnjaku da se mariniraju.
2. Sutradan ih ispecite na vrućoj grill tavi, po nekoliko minuta sa svake strane, najviše do medium rare.
3. Pečene ramsteke odložite na dasku za rezanje i prekrijte aluminijskom folijom. Neka se malo odmore. Nakon desetak minuta ih narežite na tanke trakice.
4. Luk, paprike i mladi luk također narežite na tanke trakice.
5. Zelene dijelove mladog luka ostavite sa strane.
6. U dubokoj tavi ili woku zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte luk i paprike. Sve začinite solju i paprom.
7. Kada omekšaju dodajte i trakice mesa te još kratko pirjajte.
8. Sir naribajte ili ga tanko narežite.
9. Prerežite peciva po dužini i svako nadjenite kombinacijom mesa i povrća, posipajte naribanim sirom i kolutićima mladog luka koje ste sačuvali.
10. Poslužite odmah, dok je vruće.

Recept: Cukar

Philly cheese steak sa Sirela goudom
250 g Sirela goude
oko 450 g 2 juneća ramsteka
za marinadu sol
za marinadu ulje
1 mala glavica luka
1 mala crvena paprika
1 mala
žuta paprika
1 mladi luk
2 žlice maslinova ulja
4 duguljasta peciva