Mozzarella in carrozza - pohani sendvič s mozzarellom

Tipično talijansko predjelo, topla rastezljiva Galbani mozzarella u hrskavom omotaču, oduševit će sve ljubitelje talijanskih okusa i brze kuhinje.

Kulinarski savjet

Ako nemate kruh za tost za ove „sendviče“ možete koristiti i odstajali kruh. A ako volite slane inćune, u svaki „jastučić“ dodajte i filet inćuna.

Ave dulcis_mozzarella carrozza_recept

1. Galbani mozzarelle izvadite iz vrećice i stavite u cjedilo da se dobro ocijede. Potom ih narežite na ploške.

2. U dubljem tanjuru izmiješajte jaja, dodajte sol i papar.
3. Ako koristite kruh za tost lagano ga pritisnite prstima ili valjkom za tijesto, rubove umočite u smjesu s jajima, stavite u sredinu plošku mozzarelle i preklopite krajeve tako da dobijete trokut. Dobro spojite krajeve da mozzarella tijekom prženje ne iscuri, a ako je potrebno umočite ponovo u jaje. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
4. Potom u smjesu s jajima dodajte Dukat mlijeko.
5. Trokute uvaljajte u brašno pa u smjesu s jajima i zatim u mrvice.
6. Pržite ih u ulju u dubokoj posudi do zlatno žute boje. Ocjedite na kuhinjskim ručnicima, pa poslužite uz salatu od rajčica.
Recept: Ave Dulcis

2. U dubljem tanjuru izmiješajte jaja, dodajte sol i papar.

3. Ako koristite kruh za tost lagano ga pritisnite prstima ili valjkom za tijesto, rubove umočite u smjesu s jajima, stavite u sredinu plošku mozzarelle i preklopite krajeve tako da dobijete trokut. Dobro spojite krajeve da mozzarella tijekom prženje ne iscuri, a ako je potrebno umočite ponovo u jaje. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

4. Potom u smjesu s jajima dodajte Dukat mlijeko.

5. Trokute uvaljajte u brašno pa u smjesu s jajima i zatim u mrvice.

6. Pržite ih u ulju u dubokoj posudi do zlatno žute boje. Ocjedite na kuhinjskim ručnicima, pa poslužite uz salatu od rajčica.

Recept: Ave Dulcis

 

Mozzarella in carrozza - pohani sendvič s mozzarellom
6 komada kruha za tost
3 veća jaja
100 ml Dukat mlijeka
po ukusu sol i papar
2 pakiranja Galbani mozzarelle od 125 g
100 g krušnih mrvica
100 g
brašna
za prženje ulje