Meghli - libanonski puding od riže i mlijeka

Libanonski puding od rižinog brašna jednostavan je desert začinjen aromatičnim kardamomom, anisom i kimom. Za potpuno autentičan doživljaj poslužite ga s nasjeckanim bademima, pistacijama i orasima.

 

1. U posudi za kuhanje pomiješajte Dukat mlijeko, rižino brašno i šećer.
2. U mužaru sameljite sve začine pa i njih dodajte mlijeku.
3. Zagrijavajte sve na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kuhajte tako na laganoj vatri do sat vremena. Kada se puding počne zgušnjavati miješajte neprestano kako ne bi nastale grudice. Puding je kuhan kada postane jako gust.
5. Prebacite ga u posudice te ga dobro ohladite, po mogućnosti preko noći.
6. Ohlađeni puding poslužite s nasjeckanim orašastim plodovima.
Recept: Cukar

meghli

1. U posudi za kuhanje pomiješajte Dukat mlijeko, rižino brašno i šećer.

2. U mužaru sameljite sve začine pa i njih dodajte mlijeku.

3. Zagrijavajte sve na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kuhajte tako na laganoj vatri do sat vremena. Kada se puding počne zgušnjavati miješajte neprestano kako ne bi nastale grudice. Puding je kuhan kada postane jako gust.

5. Prebacite ga u posudice te ga dobro ohladite, po mogućnosti preko noći.

6. Ohlađeni puding poslužite s nasjeckanim orašastim plodovima.

Recept: Cukar

 

Meghli - libanonski puding od riže i mlijeka
500 ml Dukat mlijeka
30 g integralnog rižinog brašna
80g šećera
prstohvat sjemenki anisa
prstohvat sjemenki kima
prstohvat sjemenki kardamoma
po želji sušeni listići narančinog cvijeta
šaka pistacija, badema i oraha za posluživanje