Krema od Galbani ricotte s jagodama

Ova lepršava i mirisna krema s nježnom Galbani ricottom najavljuje proljeće u velikom stilu. „Zapakirana“ u hrskave kornete i osvježena sočnim jagodama oduševit će podjednako male i velike ljubitelje slastica.

Kulinarski savjet

Za ovaj desert umjesto jagoda možete koristiti i maline ili breskve.

Krema od Galbani ricotte s jagodama1. Za kremu: Galbani ricottu omekšajte vilicom, dodajte joj limunov sok i koricu te žlicu šećera.

2. Za hrskave kornete: izrežite tijesto na kvadrate veličine 10x10 cm, prvi kvadrat premažite uljem pa stavite na njega sljedeći i tako četiri puta. Tijesto omotajte oko kalupa. Pecite u zagrijanoj pećnici 7-10 minuta dok se lagano ne zazlate.

3. Jagode narežite na komadiće, nakapajte limunovim sokom pa dodajte šećer i sve promiješajte. Ostavite da se marinira 10-ak minuta. Neposredno prije serviranja napunite kornet kremom od ricotte i jagoda.
Ako nemate kalup za kornete, tijesto možete utisnuti u kalup za muffine, tako ćete dobiti košarice.

Recept: Ave Dulcis

Krema od Galbani ricotte s jagodama
6 listova za savijače
200 g Galbani ricotte
3 žlice suncokretovog ulja
250 g jagoda
3 žlice šećera
1 limun korica i sok

vanilija