Grilano povrće s umakom od Brzo & Fino milerama

Sezona je roštilja, no što je dobar roštilj bez umaka? Ovaj se umak savršeno slaže i s mesom, a okusom neodoljivo podsjeća na ljeto.

Kulinarski savjet

Ako nemate blender umak od bosiljka možete napraviti u mužaru.

Grilano povrce_jelo1. Povrće operite i očistite, tikvice i šampinjone izrežite na tanke ploške, a papriku na kolutiće. Posolite i ostavite da kratko odstoji.

2. Povrće pecite na dobro ugrijanoj grill tavi.

3. Za umak: Operite lišće bosiljka, češnjak očistite i sve zajedno stavite u blender. Dodajte Sirela Ribanac, pinjole i ulje pa sve dobro izblendajte u glatku kremu.

4. U zdjelicu stavite 100 g Brzo & Fino milerama i dodajte tri velike žlice pesta pa sve dobro promiješajte.

5. Grilano povrće poslužite na pladnju posuto lišćem svježeg bosiljka, pinjolima i umakom.

Recept: Ave Dulcis

 

Grilano povrće s umakom od Brzo & Fino milerama
Sastojci za 4 osobe:
2 tikvice
3 paprike u raznim bojama
250 g šampinjona
vezica mladog luka
mladog lukmladog luka

Umak:
150 g Brzo & Fino milerama
40 g pinjola, tostiranih
3 žlice maslinova ulja
2 šake svježeg bosiljka
5 žlica maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
30 g Sirela Ribanca
po ukusu sol i papar