Brazilski kruščići sa Sirela Ribancem (Pao de quejio)

Istraživanje novih kuhinja odvelo nas je u Brazil. Probajte pao de queijo, jednostavne kruščiće i bezglutensku poslasticu u koju se Sirela Ribanac odlično uklopio i zasjao punim sjajem.

 

1. U široku posudu stavite grijati Dukat mlijeko i maslac dok se ne pojave mjehurići i mlijeko ne krene vriti.
2. Dodajte mu tapiokino brašno (ponekad se prodaje kao tapiokin škrob). Miješajte drvenom kuhačom dok se brašno skroz ne upije te prebacite u posudu u kojoj ćete dalje raditi nastavcima za tijesto.
3. Mijesite par minuta, dok smjesa ne postane elastična i rastezljiva te blago topla na dodir.
4. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite mijesiti dok se skroz ne poveže (možda će vam se činiti da se jaja neće umiješati, no budite uporni).
5. Na kraju dodajte naribani Sirela Ribanac i miješajte još minutu, dok se sav sir fino ne sljubi s tijestom.
6. Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
7. Tijesto će biti ljepljivo na dodir pa pripremite posudu s vodom u koju ćete močiti ruke tako da ih možete lakše oblikovati. Otkidajte komade veličine oraha, lagano zagladite i slažite na pleh.
8. Pecite u pećnici dok kruščići ne dobiju blago rumenu boju (važno ih je ne prepeći!).

eardur_jelo_brazilske okruglice

1. U široku posudu stavite grijati Dukat mlijeko i maslac dok se ne pojave mjehurići i mlijeko ne krene vriti.

2. Dodajte mu tapiokino brašno (ponekad se prodaje kao tapiokin škrob). Miješajte drvenom kuhačom dok se brašno skroz ne upije te prebacite u posudu u kojoj ćete dalje raditi nastavcima za tijesto.

3. Mijesite par minuta, dok smjesa ne postane elastična i rastezljiva te blago topla na dodir.

4. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite mijesiti dok se skroz ne poveže (možda će vam se činiti da se jaja neće umiješati, no budite uporni).

5. Na kraju dodajte naribani Sirela Ribanac i miješajte još minutu, dok se sav sir fino ne sljubi s tijestom.

6. Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

7. Tijesto će biti ljepljivo na dodir pa pripremite posudu s vodom u koju ćete močiti ruke tako da ih možete lakše oblikovati. Otkidajte komade veličine oraha, lagano zagladite i slažite na pleh.

8. Pecite u pećnici dok kruščići ne dobiju blago rumenu boju (važno ih je ne prepeći!).

Recept: Cooking with the cat

Brazilski kruščići sa Sirela Ribancem (Pao de quejio)
250 g tapiokinog brašna
40 g Dukat maslaca
2 dl Dukat mlijeka
2 jaja
100 g Sirela Ribanca