Torta od ljubičastog batata i Dukat č...

Batat ili slatki krumpir najčešće viđamo u slanim kombinacijama. Slatkom okusu batata ipak smo...

Torta od ljubičastog batata i Dukat čvrstog jogurta
 • Barkice punjene Sirela goudom i pancetom

  Izvrsna ideja kako iskoristiti peciva ili kruh od prethodnog dana. Ove barkice hrskave površine i kremastog punjenja obožavat će i veliki i mali.

 • Gnudi – okruglice od Galbani ricotte u umaku od maslaca i kadulje

  Gnudi su jednostavne okruglice od ricotte, klasik toskanske kuhinje. Slični su njokima, no njihova je posebnost nježna, kremasta unutrašnjost tako da se gnudi jednostavno tope u ustima. Kako bi se to postiglo, potrebno je okruglice napraviti ranije i pustiti ih da prenoće u hladnjaku. Srećom, priprema je jako jednostavna, a čekanje se isplati.

 • Beigneti (uštipci) s kiselim vrhnjem

  Beignets je francuski naziv za fritule ili pržene uštipke. Oni mogu biti, kao i kod nas, slani i slatki te raznih oblika. Posebno su poznati uštipci s američkog juga, iz New Orleansa, gdje se tradicionalno pripremaju za Mardi Gras (pokladni utorak). Suhe brusnice su se sasvim lijepo uklopile u ovu pokladnu poslasticu.

 • Dulce de leche – kremasti džem od mlijeka

  Dulce de leche slastica je iz Južne Amerike čije ime u doslovnom prijevodu znači džem od mlijeka. Ovaj džem se priprema kao i svaki drugi, polaganim zagrijavanjem sastojaka uz dodatak šećera. Tako da su za pripremu ove vrlo ukusne i jednostavne slastice potrebna samo dva sastojka – Dukat mlijeko i šećer, ali možete je obogatiti i začinima poput vanilije ili cimeta. Naravno, trebat će vam i malo strpljenja dok se sve ne ukuha u božanstveni mliječni karamel.